Peters konditori

Stenugnsbakat

En av våra specialiteter är matbröd, där Stenugnen är hjärtat i bageriet. Att baka gott bröd tar tid, de flesta av degarna sätts dagen innan och får mogna i kyl under natten. Vår egna naturliga surdeg är en viktig ingrediens i tillverkningen, vi jobbar med två varianter, en på finmalt rågmjöl och en baserad på vete. När man jobbar med surdeg får den aldrig ta slut! Det gäller att spara ca 10% som vi blandar ut med lika delar mjöl och vatten. Vår surdeg sattes 2001, så den har drygt 20 år på nacken.

Vårt sortiment är varierat, allt från ljusa luftiga Grand Blanch med kraftig skorpa till Dansk råg som du avnjuter i tunna skivor. Vi varierar även sortimentet under veckans dagar. Välkommen in i vår butik och hitta just ditt favoritbröd.

Bakdagar

Ett urval av våra brödsorter och vilka dagar de bakas

  • Ölandsbröd
    Ölandsbröd

    Skållad rågsikt, vetemjöl, sirap ger ett hållbart bröd, som ger rejäla frukostmackor.

    Bakas måndag, onsdag, fredag

  • Dansk råg
    Dansk råg

    Som danskarna vill ha det!! Grovt rågmjöl, klippta rågkärnor, solros, linfrö.Rullas i vallmofrö. Gott i tunna skivor! Varför inte som en sillamacka, med "en lille en" till.

    Bakas måndag, onsdag, fredag

  • 5 fina fröer
    5 fina fröer

    Massor av rostade fröer som pumpa, solros, sesam, linfrö och chiafrö. Råg och vetesurdeg.

    Bakas måndag, onsdag, fredag.

  • Grand blanc
    Grand blanc

    Bageriets storsäljare!! Klassiskt ljust surdegsbröd av "levain" typen.
    Vetemjöl, surdeg av vete och råg ger ett luftigt bröd. Favoriten till skaldjur, eller en mustig soppa.

    Bakas alla veckans dagar

  • Honungsbröd
    Honungsbröd

    Vetemjöl, fint rågmjöl, vetesurdeg och sötat med honung och farinsocker! Detta bröd går alltid hem hos barnen.

    Bakas tisdagar.

  • Valnötsbröd
    Valnötsbröd

    Ett annat av våra storsäljare! Tyskt lantbröd med rejäl skorpa och generöst med valnötter! Gott med en lagrad ost på. 

    Bakas tisdag, torsdag, lördag

  • Rostad sesam
    Rostad sesam

    Vetemjöl, surdeg av vete, durumvete och rostad sesam!

    Bakas torsdag, lördag, söndag

  • Frukt & nöt
    Frukt & nöt

    Vetemjöl, rågsurdeg, aprikoser, russin och hasselnötter. Njut med fikonmarmelad och ädelost!

    Bakas fredag, lördag

  • Chiabröd
    Chiabröd

    Hälsosamma chiafrö, vete, fint rågmjöl och surdeg. Bakas som ett formbröd. Gott att rosta!

    Bakas lördag, söndag

  • Grötbröd
    Grötbröd

    Vete, havregrynsgröt, fint rågmjöl, vetesurdeg, sirap. Gott att rosta!  

    Bakas onsdagar  

  • Tranbärsbröd
    Tranbärsbröd

    Rågbröd med dinkelflingor, solros, linfrö och rikligt med tranbär. Gott i tunna skivor, nyttigt och mättande!

    Bakas tisdagar

  • Maggans limpa
    Maggans limpa

    En klassisk svensk sirapslimpa på skållad råg. Med ost på och doppa i varm choklad, ger barndomsminnen!

Öppettider

Vardagar: 07:00 - 18:00

Lördagar: 07:30 - 16:00

Söndag och Helgdagar 08:00 - 14:00

Öppet idag Lördag 27 April 07.30 - 16.00

Om oss

Hos oss hittar du allt från grova stenugnsbakade surdegsbröd till läckra chokladpraliner. Vårt breda sortiment håller hög kvalitet och alla våra produkter tillverkas på plats. Matbröd är en av våra specialiteter, tårtor en annan.

Peters konditori är första generationens familjeföretag och drivs sedan 1996 av oss, Peter och Christin Halldén. Du hittar oss vid Skrea strand i Falkenberg, där vi hoppas att du ska känna dig välkommen och få möjlighet att njuta av våra bröd, tårtor, konditorivaror och praliner.

Info

Hjortvägen 2
311 41 Falkenberg

ring. 0346-805 86
maila. info@peterskonditori.se

Kreera web&design Logo