Vi använder s.k. enhetsidentifierare eller kakor (cookies) för att anpassa innehåll och annonser till dig som användare, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik för att bli ännu bättre. Vi använder cookies för marknadsföring, statistik och användarspecifika inställningar för att skapa en bättre upplevelse för dig. Här kan du både spara dina kakor och äta dem!
Cookies är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra en användares upplevelse mer effektiv. Lagen säger att vi får lagra cookies på din enhet om de är absolut nödvändiga för att kunna använda den här webbplatsen. För alla andra ändamål krävs ditt medgivande. Denna webbplats använder olika typer av cookies. Vissa cookies placeras ut av tredjepartstjänster som visas på våra sidor, exempelvis Youtube och Spotify.
En av våra specialiteter är matbröd, där Stenugnen är hjärtat i bageriet. Att baka gott bröd tar tid, de flesta av degarna sätts dagen innan och får mogna i kyl under natten. Vår egna naturliga surdeg är en viktig ingrediens i tillverkningen, vi jobbar med två varianter, en på finmalt rågmjöl och en baserad på vete. När man jobbar med surdeg får den aldrig ta slut! Det gäller att spara ca 10% som vi blandar ut med lika delar mjöl och vatten. Vår surdeg sattes 2001, så den har drygt 20 år på nacken.
Vårt sortiment är varierat, allt från ljusa luftiga Grand Blanch med kraftig skorpa till Dansk råg som du avnjuter i tunna skivor. Vi varierar även sortimentet under veckans dagar. Välkommen in i vår butik och hitta just ditt favoritbröd.
Ett urval av våra brödsorter och vilka dagar de bakas
Skållad rågsikt, vetemjöl, sirap ger ett hållbart bröd, som ger rejäla frukostmackor.
Bakas måndag, onsdag, fredag
Som danskarna vill ha det!! Grovt rågmjöl, klippta rågkärnor, solros, linfrö.Rullas i vallmofrö. Gott i tunna skivor! Varför inte som en sillamacka, med "en lille en" till.
Massor av rostade fröer som pumpa, solros, sesam, linfrö och chiafrö. Råg och vetesurdeg.
Bakas fredag.
Vetemjöl, enkornsmjöl, vetesurdeg och salt
Bakas måndag & Onsdag
Bageriets storsäljare!! Klassiskt ljust surdegsbröd av "levain" typen.Vetemjöl, surdeg av vete och råg ger ett luftigt bröd. Favoriten till skaldjur, eller en mustig soppa.
Bakas alla veckans dagar
Vetemjöl, fint rågmjöl, vetesurdeg och sötat med honung och farinsocker! Detta bröd går alltid hem hos barnen.
Bakas tisdagar.
Ett annat av våra storsäljare! Tyskt lantbröd med rejäl skorpa och generöst med valnötter! Gott med en lagrad ost på.
Bakas tisdag, torsdag, lördag
Vetemjöl, surdeg av vete, durumvete och rostad sesam!
Bakas torsdag, lördag, söndag
Vetemjöl, rågsurdeg, aprikoser, russin och hasselnötter. Njut med fikonmarmelad och ädelost!
Bakas fredag, lördag
Hälsosamma chiafrö, vete, fint rågmjöl och surdeg. Bakas som ett formbröd. Gott att rosta!
Bakas lördag, söndag
Vete, havregrynsgröt, fint rågmjöl, vetesurdeg, sirap. Gott att rosta!
Bakas onsdagar
Rågbröd med dinkelflingor, solros, linfrö och rikligt med tranbär. Gott i tunna skivor, nyttigt och mättande!
Bakas tisdagar
En klassisk svensk sirapslimpa på skållad råg. Med ost på och doppa i varm choklad, ger barndomsminnen!
Vardagar: 07:00 - 18:00
Lördagar: 07:30 - 16:00
Söndag och Helgdagar 08:00 - 14:00
Söndag 2 juni: StängtTorsdag 6 juni: 08:00 - 14:00Fredag 21 juni: 07:00 - 14:00Lördag 22 juni: Stängt
Hos oss hittar du allt från grova stenugnsbakade surdegsbröd till läckra chokladpraliner. Vårt breda sortiment håller hög kvalitet och alla våra produkter tillverkas på plats. Matbröd är en av våra specialiteter, tårtor en annan.
Peters konditori är första generationens familjeföretag och drivs sedan 1996 av oss, Peter och Christin Halldén. Du hittar oss vid Skrea strand i Falkenberg, där vi hoppas att du ska känna dig välkommen och få möjlighet att njuta av våra bröd, tårtor, konditorivaror och praliner.
ring. 0346-805 86maila. info@peterskonditori.se